Technológiai beruházás hematológiai analizátorok és oldatainak gyártásához

A PROJEKT BEMUTATÁSA

Kedvezményezett neve: NORMA Instruments Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: „Technológiai beruházás hematológiai analizátorok és oldatainak gyártásához”

A támogatás összege: 61.000.000, – Ft visszatérítendő támogatás

A támogatás mértéke: 69,78 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01063

A projekt tartalmának bemutatása:

A Norma Instruments Zrt. fő tevékenysége hematológiai analizátorok fejlesztése és gyártása. Innovatív mérnökeink munkájának köszönhetően a vállalat a világ legkisebb hematológiai elemző készülékeit gyártja, amelyek a legalacsonyabb reagens fogyasztással rendelkeznek kategóriájukban. Ezek az eszközök világszerte mintegy 80 országban érhetők el.  A projekt keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

1.         Az épülő reagens üzem vízkezelő rendszer beszerzésének finanszírozása: Az épülő reagens üzemben a pályázni kívánt vízkezelő rendszerrel alapvetően cégünk főtevékenységében fejlesztett és gyártott hematológiai sejtszámláló analizátoraihoz tervezünk előállítani ún. hematológiai oldatokat, reagenseket. Ezek nagytisztaságú, részecskementesített, alapvetően ioncserélt víz alapú, tenzideket és sókat tartalmazó vegyi oldatok, amelyek a vérminták hígításában, kondicionálásában és stabilizálásában játszanak szerepet, azaz az említett labordiagnosztikai műszerek fogyóanyagai. A projekt megvalósulásának eredményeképpen új, ún. fogyóanyag termékcsalád gyártást hozunk létre ezzel bővítve a meglévő készülék gyártásunkat.

2.         A jelenleg értékesített analizátor család még fröccsöntő szerszámmal nem rendelkező (de fröccsöntési technológiával költségoptimalizálható) műanyag alkatrészeinek gyártásához szükséges szerszámok elkészítésének finanszírozása: A projekt keretében szerszámokkal szeretnénk ellátni a meglévő Autoloader készülékünk burkolat alkatrészeit és a gyártott analizátorok nagy mennyiségben használt ún. kiszorítótér és szelepmanifold alkatrészeit. A projekt megvalósulásának eredményeképpen csökkenteni tudjuk a gyártott készülékek előállítási költségét, javítva ezzel a piaci versenyképességüket.

3.         A cég informatikai eszközparkjának bővítése: A pályázni kívánt IT eszközökkel a cégnél dolgozó fejlesztőmérnökök munkáját kívánjuk segíteni a hatékony munkavégzés érdekében.

A projektek megvalósítását a Via Credit tanácsadói munkájával segíti.

A tervezett beruházásokkal a folyamataink jelentősen felgyorsulnak. Pályázati forrásokkal kiegészítve a reagensüzem előbb elkezdheti a termelést, illetve a fröccsszerszámok elkészítésével javul a termékek piaci versenyképessége. Az informatikai fejlesztés régóta szükséges, a pályázati forrással a beszerzés előbbre hozható, jelentősen megkönnyítve a mérnökök munkáját.